Kravić potvrdio: Radili smo nova testiranja, u Općoj bolnici na oprezu

J. Ć.
Kravić potvrdio: Radili smo nova testiranja, u Općoj bolnici na oprezu

Nakon što je potvrđeno da su dvije zaposlenice Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu pozitivne na koronavirus, zatvoren je Odjel pedijatrije.

Ranije je za portal Radiosarajevo.ba direktor ove zdravstvene ustanove Zlatko Kravić kazao da će se u narednom periodu testirati zaposlenici bolnice.

Kako saznajemo, rađeni su novi testovi na medicinsko osoblje.

"Danas smo radili nova testiranja i svi su negativni. Međutim, došlo je do blagog zagušenja u testiranju. Ono što trenutno mogu reći da testirani nisu pozitivni na koronavirus", kazao nam je doktor Kravić.

Napominje da je u Općoj bolnici maksimalni oprez. 

"Pacijenti koji dolaze prolaze kroz tunel, kroz termovizije, a oni koji imaju temperaturu se odvajaju posebno i testiraju se", pojasnio nam je doktor Zlatko Kravić. 

Podsjetimo i to da su s KCUS-a jutros za Radiosarajevo.ba potvrdili da je u Sarajevu potvrđeno novih sedam slučajeva zaraze koronavirusom, u Bihaću i Sanskom Mostu po šest, te u Cazinu četiri.

Podsjetimo, na portalu Radiosarajvo.ba objavljena je anketa sa pitanjem: Broj zaraženih koronavirusom je u porastu. Smatrate li da bi trebalo ponovo uvesti ograničenja i mjere zabrane?", na što se velika većina čitalaca izjasnila da smatra da bi trebalo vratiti neke od mjera. 

U anketi možete učestvovati glasanjem na naslovnoj stranici portala, a rezultate pogledajte na ovom linku: 

Broj zaraženih koronavirusom je u porastu. Smatrate li da bi trebalo ponovo uvesti ograničenja i mjere zabrane?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije