Kovač: Bolja situacija na Dinari, i dalje aktivan požar u Bosanskom Grahovu

Fena
Kovač: Bolja situacija na Dinari, i dalje aktivan požar u Bosanskom Grahovu

"Usljed djelovanja helikoptera Oružanih snaga BiH prethodnih dana, jutros je situacija s požarom oko Dinare bolja, dok je na platou planine Staretina i Resanovac situacija ista, jer na tom području nije djelovao helikopter", kazala je Feni glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač.

Prema njenim riječima, požar na tom dijelu pokušavaju kontrolirati pripadnici civilne zaštite i radnici šumarije.

Kovač kaže da je požar na Dinari iznad sela Odžak, Ćajić i Gornji Rujani i dalje aktivan i širi se prema prevoju Vaganj.

Požar iznad sela Sajkovići, u općini Livno, jučer je stavljen pod nadzor. Požar su gasili pripadnici Šumarije Livno i helikopter Oružanih snaga BiH koji je bilo stacioniran na stadionu u Livnu.

Kovač navodi da pripadnici Civilne zaštite i Šumarije Livno još dežuraju na požarištu na platou Resanovci, u općini Bosansko Grahovo. Na području između općina Bosansko Grahovo i Drvar požar je i dalje aktivan, ali je pod nadzorom.

Požar između općina Bosansko Grahovo i Glamoč također je aktivan, ali je i on pod nadzorom.

"Zbog guste magle na području Manjače i Mliništa, helikopter Oružanih snaga BiH jutros nije mogao poletjeti iz Banje Luke, tako da će pokušati u toku dana djelovati na gašenju požara", kazala je Kovač.

Dodala je da se helikopter Oružanih snaga BiH, koji je prethodna dva dana bio stacioniran u Livnu i djelovao na gašenju požara, vratio u Sarajevo na redovan pregled i planirano je njegovo vraćanje oko 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije