Staša Košarac: Smijeniti Zvizdića jer je uporedio Dodika s Hitlerom i Čaušeskuom

Radiosarajevo.ba
Staša Košarac: Smijeniti Zvizdića jer je uporedio Dodika s Hitlerom i Čaušeskuom
Zastupnik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Staša Кošarac rekao je da se razmatraju modeli smjene predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića jer "nema podršku SNSD-a".

"Jedan od modela smjene Zvizdića je i pokretanje inicijative za smjenu u državnom parlamentu, gdje su za njegovu smenu potrebne 22 ruke", rekao je Košarac za subotnje izdanje beogrdskih Novosti.

Ovu incijativu Кošarac objašnjava, po njemu, "skandaloznim ponašanjem" Zvizdića na sastanku bh. lidera sa zamjenikom državnog sekretara SAD-a Johnom Sulllivanom prošle sedmice u Sarajevu.

"Zvizdić je iznosio najnegativnije i najuvredljivije tvrdnje o kadrovima SNSD-a, a posebno o lideru stranke i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, zatim RS-u, Srbiji i Rusiji", tvrdi Košarac.

Prema pisanju Novosti, na sastanku sa Johnom Sullivanom - kojem su prisustvovali i bh. ministri sigurnosti i finansija Dragan Mektić i Vjekoslav Bevanda - Zvizdić je Dodika nazvao autokratom koji se ponaša kao Hitler, Čaušesku ili Staljin, i koji javno govori da ne želi da vidi BiH u NATO-u.

Inače, prošle sedmice je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da ne zna zašto su Bošnjaci odlučili da se sačeka s imenovanjem kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije koji bi na čelu državne Vlade trebao zamijeniti Denisa Zvizdića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije