Košarac: Do kraja sedmice Prijedlog o zabrani izvoza oblovine, ogrjevnog drveta i peleta

0
Radiosarajevo.ba
Košarac: Do kraja sedmice Prijedlog o zabrani izvoza oblovine, ogrjevnog drveta i peleta
Foto: Arhiv / Staša Košarac: Ogromni turistički potencijali u BiH

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem i predstavnicima Privredne komore i Udruženja poslodavaca Federacije BiH o potrebi usvajanja odluke o privremenoj zabrani izvoza oblovine, ogrjevnog drveta i peleta.

Sagovornici su usaglasili da je prioritetno u što skorijem vremenskom roku onemogućiti izvoz oblovine, ogrjevnog drveta i peleta bez uslovljavanja ranije potpisanim ugovorima.

''Stavovi nadležnih institucija RS i Federacije BiH o neophodnosti usvajanja ove odluke su usaglašeni i identični, što je ohrabrujuća vijest za domaće proizvođače i drvoprerađivače'', istakao je ministar Košarac.

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

On je najavio da će, nakon obavljenih konsultacija sa predstavnicima resornih entitetskih ministarstava, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH do kraja tekuće sedmice pripremiti prijedlog odluke kojom se privremeno zabranjuje izvoz oblovine, ogrjevnog drveta i peleta iz BiH.

''Prijedlog odluke ćemo uputiti nadležnim institucijama na dostavljanje mišljenja, kako bi se u konačnici odluka mogla naći na Vijeću ministara BiH do kraja ovog mjeseca'', naglasio je ministar Košarac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije