Apel firme Drvosječa: Ne dozvolite da zimu dočekamo u hladnim domovima, bolnicama

0
Radiosarajevo.ba
Apel firme Drvosječa: Ne dozvolite da zimu dočekamo u hladnim domovima, bolnicama
Foto: Drvosjeća / Ilustracija

Kompanija Drvosječa, koja na tržištu Bosne i Hercegovine već 19 godina posluje u sektoru ogrjeva te energetike, zbog sve alarmantnije situacije na tržištu na kojem posluje te abnormalnog rasta cijena ogrjeva, uputila je hitan dopis sa molbom za djelovanje po pitanju ogrjeva u našoj zemlji.

Kako su naveli u saopćenju, apel su uputili iz interesa za dobrobit BiH sljedećim državnim službenicima i institucijama:

Predsjedavajući vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić, premijer FBiH Fadil Novalić, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić i ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

"Navedeni službenici imaju ovlaštenja da ovu krizu vrlo brzo i efikasno prekinu te da našim stanovnicima u mnogome olakšaju nabavku ogrjeva. Proces koji smo predložili u dopisu zahtjeva proceduru koja traje svega par dana, te se iskreno nadamo da će primaoci ovog dopisa tako i postupiti, u cilju zaštite stanovništva. Iskreno nadamo da ćete svojim medijskim angažmanom učiniti da naš dopis dođe do što više stanovnika jer smo mi, zaključno sa ovim dopisom, učinili sve što je u našoj moći da rast cijena zaustavimo. Ne dozvolite da zimu dočekamo u hladnim domovima, bolnicama, javnim institucijama", navodi se u apelu kompanije Drvosječa.

Podsjetimo, zbog drastičnog skoka cijena svih roba i usluga u bh. entitetu RS unazad tri mjeseca, odnosno straha da će pred jesen sve biti još skuplje, mnogi su se već sad upustili u nabavku ogrijeva.

Međutim, šokirali su se kad su od prodavaca čuli koliko će para morati da iskeširaju, kako bi se obezbijedili za predstojeću zimu.

"U julu prošle godine nabavio sam tri palete, koje sam platio 540 KM. Međutim, ove godine sam odlučio da drva nabavim ranije, jer ova situacija s poskupljenjima nimalo ne obećava. Računao sam na to da je poskupio i ogrijev, ali ni sanjati nisam mogao cijenu koju mi je rekao prodavac", ističe Miroslav Č. iz Banja Luke za Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije