U Srbiji umrla mlada braća: Nestali su obojica za deset dana...

Radiosarajevo.ba
U Srbiji umrla mlada braća: Nestali su obojica za deset dana...
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Rođena braća Radoš i Stefan Đokić iz Čačka, preminuli su od posljedica infekcije koronavirusa u razmaku od samo deset dana.

Obojica su izgubili bitku sa virusom, a njihov otac je hospitalizovan u čačanskoj bolnici jer je i on zaražen. 

Stefan je u Čačak došao krajem juna iz Čikaga, gdje poslednjih godinu dana živi i radi, kako bi obišao grob majke koja je preminula prije šest meseci, jer u trenutku sahrane nije mogao da dođe iz SAD.

“Stefan je imao odličan posao u Ilinoisu. Bio je veoma perspektivan mladić. Sjećam se da sam sa pokojnim Radošem pričao kako ćemo jednom otići kod njega na odmor. Nestali su obojica za deset dana. Kakav užas”, kaže njihov prijatelj za Nova.rs.

Radoš Đokić (36) je prvog jula preminuo u čačanskoj bolnici nakon što je primljen u veoma teškom stanju.

Ali, vijest da je i njegov rođeni brat Stefan (26) preminuo je u subotu u Beogradu od posljedica infekcije koronavirusom, uznemirila je stanovnike ovog grada.

“Šest puta za pet dana Radoša su vraćali iz Doma zdravlja. Prva dva dana su mu govorili da nema simptome, a onda naredna tri dana da nema testova. Preminuo je poslije tridesetak sati u bolnici u koju je primljen posle pet dana odlazaka u Dom zdravlja. Potvrđeno je da je bio COVID pozitivan”, napisao je na Facebooku S.T, prijatelj i kolega preminulog Radoša.

Stefan je tegobe dobio prošle subote, dan nakon što je sahranio brata Radoša. Istog dana je u teškom stanju hospitalizovan u čačanskoj bolnici, a već sutradan je prebačen na kliniku u Beogradu.

Iako je u bolnici imao svu potrebnu njegu, to, nažalost, nije bilo dovoljno mu lekari spasu život.

Kako saznajemo, samo dan prije Radoševe sahrane, Stefan i otac su se testirali brzim testom, na nagovor poslodavca kod kojeg je Radoš bio zaposlen, i koji je finansirao test iz krvi za cijeli kolektiv. Ali tada su obojica bili negativni.

Od koronavirusa obolio je i Radošev i Stefanov otac. On je smješten u u Opštoj bolnici Čačak. Kako saznajemo, nije na respiratoru, ali diše iz pomoć boca sa kiseonikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije