Novi podaci: Koronavirus odnio još četiri žrtve u BiH

Radiosarajevo.ba
Novi podaci: Koronavirus odnio još četiri žrtve u BiH
Foto: RAS Srbija / UKC RS

U posljednja 24 časa, u RS na koronavirus je testirana su 522 uzorka, a infekcija je potvrđena kod 69 osoba.

Prijavljena su četiri smrtna slučaja, a riječ je o muškarcu starije životne dobi iz Ljubinja, muškarcu starije životne dobi iz Petrova, muškarcu starije životne dobi iz Bijeljine i ženi starije životne dobi iz Višegrada.

Od ukupnog broja novopotvrđenih, 48 je muškaraca i 21 žena, od kojih je 16 mlađe, 40 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Bijeljine, šest iz Zvornika, pet je iz Foče, četiri osobe su iz Bosanskog Šamca, po tri osobe su iz Banjaluke, Višegrada, Dervente, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Pala, Prijedora i Teslića, po dvije su iz Bosanske Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice, Han Pijeska i Čelinca i po jedna osoba je iz Bileće, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Prnjavora, Sokoca, Ugljevika i Šipova.

Od početka epidemije, u periodu od 4. marta do 1. avgusta 2020. godine, u RS na virus SARS-CoV-2 testirane su ukupno 50.873 osobe.

Infekcija je potvrđena kod 4.911 osoba, od kojih je 2.534 ili 51,6 odsto oporavljeno.

U navedenom periodu, Institutu za javno zdravstvo RS je prijavljeno 173 smrtnih slučajeva od COVID-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije