Koronavirus: Koje mjere poduzimaju na Aerodromu Sarajevo?

Fena
Koronavirus: Koje mjere poduzimaju na Aerodromu Sarajevo?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Međunarodni aerodrom Sarajevo

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama, te su poduzete sve predviđene mjere kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja koronavirusa.

Potvrdila je to glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut.

Sanja Bagarić-Arnaut - undefined

Arhiv: Sanja Bagarić-Arnaut

Naglasila je da su svi zaposlenici koji su u izravnom kontaktu sa putnicima obavezni nositi maske, rukavice i drugu zaštitnu oprema.

"Putem monitora, web stranice, letaka i drugih kanala komunikacije upoznajemo i putnike o preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, a koje je plasirao Zavod za javno zdravstvo",  kazala je Bagarić-Arnaut.

Kako se zaštititi od koronavirusa?

Kada je u pitanju medicinski screening, odluku o provođenju takvih mjera donose zavodi za javno zdravstvo, a čiji timovi i vrše te provjere.

"Uređaji koji se koriste za provjeru temperature putnika koriste se od institucija koje su nadležne za skeniranje putnika. Oni određuju timove i donose opremu koja je potrebna da se obavi skeniranje putnika. U ovome slučaju to su federalni i kantonalni zavodi za javno zdravstvo i sanitarni granični inspektor na Međunarodnom aerodromu Sarajevo ", istakla je Bagarić-Arnaut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije