Kordić i Karić nakon sastanka u Mostaru: Na istoj smo liniji, apsolutno za saradnju

6
Radiosarajevo.ba
Kordić i Karić nakon sastanka u Mostaru: Na istoj smo liniji, apsolutno za saradnju
Facebook / Benjamina Karić i Mario Kordić

U Mostaru je danas održan sastanak sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić koju je ugostio gradonačelnik tog grada Mario Kordić.

Korić je bio zadovoljan nakon sastanka, te je napomenuo da je fokus bio na turizmu.

"Mladi smo gradonačelnici, na istoj smo liniji. Razgovarali smo, kako je ona rekla profinjeno, većinom o turizmu. Bilo je još puno tema, ali je on procijenjen kao posebno bitan. Apsolutno smo za suradnju dva grada. Procijenili smo da u oba grada ljudi dolaze na turističko odredište, zadrže se jedan, dva dana, nije to opravdano. Radit ćemo na tome. Hvala Benjamini što je došla u Mostar i nadam se brzom susretu u Sarajevu", rekao je Kordić.

Gradonačelnica Karić je istakla kako je obećala na početku mandata da će kao gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine unaprijediti saradnju sa drugim gradovima.

"Nakon sastanka sa Gradonačelnikom Tuzle, danas sam u Mostaru razgovarala sa gradonačelnikom o zajedničkim projektima, s posebnom fokusom na oblast turizma i našeg zajedničkog odgovora na oporavak ove važne grane privrede. Mostar je u srcu mnogih Sarajlija, kao što je Sarajevo u srcu mnogih Mostaraca. Zajednički ciljevi i rad u interesu građana moraju rušiti sve prepreke i predrasude", poručila je Karić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije