Karić: Obnova vrtića Bulbul je važna, trebamo zajedno raditi za dobrobit naše djece

4
Radiosarajevo.ba
Karić: Obnova vrtića Bulbul je važna, trebamo zajedno raditi za dobrobit naše djece
FOTO: Facebook / Vrtić Bulbul je važan za Stari Grad

Nakon 25 godina, stanovnicima lijeve obale Miljacke na Bistriku, kao što je i najavljeno ranije, bit će vraćen vrtić Bulbul, koji je potpuno devastiran tokom agresije na grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Na obnovu ovog vrtića osvrnula se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je poručila da je njegova obnova primjer kako se treba radit.

„Obnova vrtića Bulbul na Bistriku je primjer kako treba da radimo zajedno za dobrobit naše djece. Vrtić Bulbul je važan za Stari Grad jer do danas na lijevoj obali Miljacke nije bio u funkciji ni jedan vrtić“, kazala je Karić.

Za obnovu ovog vrtića su se zajedno borili općinski i gradski vijećnici, kantonalni zastupnici i ministar u Vladi Kantona Sarajevo koji dolaze iz nekoliko stranaka, ali su imali isti cilj.

Grad Sarajevo je finansirao izradu projekta, dok je većinu sredstava od oko 900.000 KM obezbijedila Vlada Kantona Sarajevo. Općina Stari Grad je izvršila realizaciju projekta. Upravo ovo je primjer saradnje tri nivoa vlasti. Nastaviti ću sarađivati sa općinama i kantonom, kako bi u naredne četiri godine izgradili što veći broj vrtića“, poručila je gradonačenica Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije