Konaković vladajućoj koaliciji: Hvala Bogu pa niste bili lideri za vrijeme agresije

Radiosarajevo.ba
Konaković vladajućoj koaliciji: Hvala Bogu pa niste bili lideri za vrijeme agresije
Print Screen / Elmedin Konaković

Zastupnik u Skupštini KS Elmedin Konaković (Narod i pravda) na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo tokom rasprave o rebalansu budžeta uputio je niz kritika vladajućim strankama jer tek dva mjeseca nakon proglašenja stanja nesreće donosei mjere za spas privrede i građana KS.

"Čekali ste Federaciju i Fadila Novalića, a kada ste je dočekali niste sinhronizovali zakone. Ovo ne smije biti zakon koji ograničava plate na april i maj. Šta ako pandemija potraje? Obaveza plaćanja parafiskalnih nameta onima kojima ste zabranili rad u martu. Nisu to veliki iznosi, ali kako biste se vi osjećali da držite malu radnjicu, zabranili vam rad, u problemu ste do guše i ne znate kako ćete izmiriti obaveze, a Vlada ništa ne poduzima i mjera nema?", upitao je Konaković.

On je rekao da je vladajuća koalicija, osim što je papirima ubila ljude u glavu, ubila  ih i psihološki.

Naglasio je kako zakon uopće ne tretira poljoprivredu te da se od famozne milijarde KS potrošili samo 2,4 miliona KM na pomoć firmama koje su prošle javni poziv. Dodao je i kako su predlagali da se izdvoji tri miliona KM za turizam, ali da je Vlada ostala na milion KM.

"Hvala Bogu pa nam vi niste lideri u vrijeme agresije na BiH. Od ovih posljedica ćemo se teško oporaviti, ali oporavit ćemo se", kazao je, između ostalog Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije