Konaković: Šetnja kroz Prijedor u uniformama je provokacija. U časne namjere Srbije ne vjerujemo

19
Radiosarajevo.ba
Konaković: Šetnja kroz Prijedor u uniformama je provokacija. U časne namjere Srbije ne vjerujemo
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

"Učestvujemo na Samitu NATO-a u Washingtonu. Danas smo prisustvovali na važnom događaju "NATO Women, Peace, and Security". Iskoristili smo priliku da naše prijatelje i partnere informišemo o dešavanjima u Bosni i Hercegovini. Veliki broj kolega iz cijelog svijeta prisutan je na Samitu. Program nastavljamo danas popodne novim sastancima. Jučer smo posjetili prijatelje u Saveznoj državi Maryland. Razgovarali o nastavku uspješne saradnje i posebno se zahvalili predstavnicima Vijeća za saradnju između Marylanda i BiH (MBHEC). Saradnja se nastavlja u oblasti odbrane, uključujemo i policijske strukture, akcenat stavljamo i na nekoliko civilnih programa, obrazovanje, zdravstvo, ekonomija. Vrijedna ekipa Vijeća zaista radi fantastičan posao."

Ovim je riječima počeo svoj komentar na društvenim mrežama ministar vanjskih poslova naše zemlje Elmedin Konaković (NiP). Potom je nastavio:

"Za to vrijeme kod nas kući u BiH sve isto, provokacije, laži, podvale i smutnje. Šetnja kroz Prijedor u uniformama jeste provokacija. Kadeti su se trebali pokloniti i žrtvama nepresuđenog genocida koji se u tom gradu desio ako su imali časne namjere, ubijenoj djeci, civilima, ženama, starim i iznemoglim. U časne namjere Srbije ne vjerujemo zbog svega što rade.

Motaz Azaiza: 'Osjetio sam ljubav bosanskog naroda. Dijelimo istu bol i tjeskobu'

Motaz Azaiza: 'Osjetio sam ljubav bosanskog naroda. Dijelimo istu bol i tjeskobu'

Tačno je da nije prvi put jer su dolazili i ranije, imamo identične najave iz prethodnih godina kad su na vlasti bili funkcioneri SDFA koji danas lažu i optužuju, posebno ministra [Zukana] Heleza i mene, da smo 'dozvolili' da vojska šeta po Prijedoru."

Nabrojao je koliko su najava imali od aprila, istaknuvši kako su "svaku u skladu s propisima proslijedili na postupanje nadležnim institucijama jer mi ne možemo provjeravati, dozvoljavati ili zabranjivati ulazak bilo kome".

"Zna se čija je to odgovornost i nadležnost. Postupamo po protokolu koji se primjenjuje od 2020 godine kad je Sda bila na čelu MVP. Sve to dobro znaju, ali i dalje bestidno lažu i truju javni prostor, dakle ništa novo. Radimo mnogo, ulažemo maksimum napora da našu zemlju na međunarodnom planu pozicioniramo onako kako zaslužuje. I dobro nam ide, hvala Bogu. Sve to pod baražnom vatrom domaćih lažova i lopova koji su izgubili vlast i spremni su na kreaciju najgorih laži koristeći stradanje našog naroda, krijući se često iza vjere i lažnog patriotizma. I nastavićemo, još jače i bolje", zaključio je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije