Konaković: Prestali su bjesomučni napadi na Narod i pravdu

Radiosarajevo.ba
Konaković: Prestali su bjesomučni napadi na Narod i pravdu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elemedin Konaković predsjedavajući Skupštine KS

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA) i Demokratske fronte (DF) Bakir Izetbegović i Željko Komšić razgovarali su jučer u Sarajevu o formiranju.

Ovom prilikom predsjednik DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić naglasio je da će DF nastupati samo kao Bosanskohercegovački blok u svim pregovorima.

Lider SDA Bakir Izetbegović naglasio je da ove dvije stranke imaju potpuno isto viđenje situacije u državi i u regionu, te da su svjesni opasnosti, ali i općenito potreba u budućnosti, zbog čega je SDA i ponudila formiranje šire koalicije i najavila sastanak s predstavnicima cjelokupnog Bh. bloka.

Nakon ovog poziva Izetbegovića, oglasio se predsjednik Naroda i pravde Elmendin Konaković.

„Nakon što je predsjednik SDA pozvao u koaliciju predstavnike DF, SDP i NS, mnogo mirnije živimo. Prestali su bjesomučni napadi na Narod i pravdu i njene kadrove. Ne pišu više dokoni stranački uhljebi da smo izdajnici naroda, vjere, munafici i rušitelji domovine zbog pregovora sa istim strankama“, naveo je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije