Konaković: Pravda pobjeđuje, dali smo novac za režirane hajke iz Beograda

6
Radiosarajevo.ba
Konaković: Pravda pobjeđuje, dali smo novac za režirane hajke iz Beograda
Foto: Arhiv / Elmedin Konaković

Sakibu Mahmuljinu, nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa Armije BiH poništena je prvostepena presuda.

Ovu odluku donijelo je Apelaciono vijeće Suda BiH, potvrdio je za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN BiH) član njegovog advokatskog tima, branilac Fahrudin Ibrišimović

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Dino Konaković oglasio se na svom Facebook profilu povodom oslobađajuće presude i kazao kako je prije četiri godine izdvojen novac za odbranu naših generala i komandanata od režirane pravne hajke iz Beograda.  

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

"Prije 4 godine smo izdvojili novac za odbranu naših generala i komandanata od režirane pravne hajke iz Beograda. Napadali su me sa svih strana, tvrdili da nisam ispravno postupio, predlagali da novac usmjerimo na neke druge projekte", navodi Konaković.

Predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Kantona Sarajevo Ismet Godinjak objasnio je, kako kaže Konaković, kakva se bitka bije, kako se pokušava montiranim optužnicama mijenjati karakter rata, izjednačiti agresor i žrtva.

"Naši su komandanti prolazili kroz skupe procese dokazivanja svoje, a i naše pravedne borbe, pomoć od države bila je skromna. Vještačenja, ročišta, advokati, svjedoci, sve to mnogo košta.

Od 6 velikih procesa čiju smo odbranu pomogli, već su tri demaskirana i pravda pobjeđuje!

Danas hvala Bogu poništena presuda Sakibu Mahmuljinu, a prije njega oslobađajuće presude Sejdiću i Edhemu Godinjaku.

Na tom prvom sastanku u kabinetu sjedila su njih trojica i još tri velika čovjeka koji još uvijek biju pravne bitke.

Kanton od te 2017. godine izdvaja novac u kontinuitetu za odbranu naših heroja, a danas vidimo koliko je bilo važno podržati pravnu borbu nevinih i hrabrih branilaca.

Ne tražim da se ovi što su napadali izvinjavaju, tražim samo da shvate koliko je bilo važno što se na njihove napade nismo obazirali.

Veoma važnu ulogu u implementaciji odluke odigrali su ministri Jasmin Halebić i Muharem A Fišo, kao i cijela Vlada na čijem sam čelu bio", zaključio je Konaković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije