Konaković odgovorio na prozivke SDA: "Narod i pravda im je nesanica"

Radiosarajevo.ba
Konaković odgovorio na prozivke SDA: "Narod i pravda im je nesanica"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

Elmedin Konaković, lider stranke Narod i Pravda i predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo, odgovorio je na prozivke sarajevskog Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (KO SDA).

KO SDA: Stranka Narod i pravda je istrenirani korupcijski kartel

Podsjetimo, u ovom saopćenu KO SDA tvrdi da Narod i pravda zapošljava svoje "nesposobne" kadrove na odgovorne funkcije, navodeći primjer Damira Saračevića na Projektu detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode.

Konaković odgovara da je Saračevic obnašao funkciju člana Nadzornog odbora JKP Vodovod i kanalizacija u periodu kad su zaustavljene višegodisnje redukcije u Sarajevu.

"Desetine članova Naroda i pravde već obnaša odgovorne funkcije jer nam je to pravo pripalo izbornim rezultatom", poručuje Konaković i ukazuje da je Narod i pravda stranka koja pored svojih članova na odgovorne funkcije postavlja i nestranačke kadrove.

Na tvrdnje KO SDA da će napustiti Narod i pravdu i osnovati novu stranku, Konaković se šaljivo osvrnuo.

"Tom njenom (SDA) brojnom korumpiranom dijelu koji vodi procese, jedan je Narod i pravda nesanica, zamislite da napravimo dva?", piše na Facebooku Konaković i čudi se kako SDA "sve ovo piše dva dana nakon što smo saznali da je u ZZO premijer Zolj zaposlio suprugu uz još neke bučne mlade članove stranke".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije