Konaković o reviziji protiv Srbije: Gdje se najavljuje tužba protiv počinioca

2
Radiosarajevo.ba
Konaković o reviziji protiv Srbije: Gdje se najavljuje tužba protiv počinioca
Print Screen / Elmedin konaković i Bakir Izetbegović

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković reagirao je na priznanje predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je slao tzv. emisare Aleksandru Vučiću prije pokretanja revizije presude u sudskom postupku BiH protiv Srbije za agresiju na našu zemlju.

"Čekao je Bakir Izetbegović zadnje dane roka za pokretanje zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije. Odabrao je agenta koji nema aktivnu legitimaciju i pao je proces prije nego što je i počeo. Priznao je da je pogriješio, ali kaze da nije kriv. Kaže da su savjetnici krivi", tvrdi Konaković.

Ističe kako je savjetnike unaprijedio na bolje pozicije.

"Nikad nije odgovorio zašto preko ambasade i ambasadorice nije pokrenuo proces, ambasade koju su pametni ljudi prije njega stavili u kvotu u kojoj ta pozicija pripada Bošnjacima. Jučer je priznao da je Vučiću  najavio pokretanje zahtjeva za reviziju presude!!
Zašto? U čije ime? Gdje se na kugli zemaljskoj u ime žrtava najavljuje tužba počiniocima??", pita se Konaković. 

Lider Naroda i pravde naglasio je kako se presuda Mladiću i detinama  drugih presuda i dokaza potvrđuju umiješanost Srbije u agresiju na BiH.

"U knjigama istorije tako neće pisati. Na momente je izgledalo kako to Srbija svojim diplomatskim umijećem izbjegava, danas je potpuno jasno da je kukavičluk i podanički odnos sa naše strane zapravo razlog za takav epilog. Savijene kičme i oborene glave prema onima koji su nas ubijali i raseljavali. Glasno i agresivno prema dijelu svog naroda koji mu se u bilo čemu suprotstavi. Stranka ispred naroda. Pojedinac iz stranke ispred državne institucije", ističe Konaković. 

Tvrdi kako se takvoj se politici suprostavlja, ne šute i zbog postupaka Izetbegovića se dijelom i on sa svojom strankom, stidi.

"Gazite nam ponos i dostojanstvo. Ja vam to ne opraštam", poručio je Konaković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije