Elmedin Konaković o Ivani Marić: Kao Bošnjak, prihvatam izvinjenje

8
J. Ć.
Elmedin Konaković o Ivani Marić: Kao Bošnjak, prihvatam izvinjenje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Konferencija u Sarajevu

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković danas se oglasio o izjavama Ivane Marić od prije tri godine, a koje su uzburkale bošnjačku javnost tek prije nekoliko dana nakon objave da je jedna od kandidatkinja za dogradonačelnicu Sarajeva.

Na početku je Konaković kazao da Marić još uvijek nije službeno kandidatkinja za dogradonačelnicu, ali da smatra kako su njene poruke iz prošlosti loše.

"Mogu govoriti o njenim izjavama. Izjave o Bošnjacima, da su sebi izmislili ime su, moram reći, loše. Međutim njene implikacije su dublje kada je riječ o izjavama o Haškom sudu, da nam to nije trebalo i da se taj novac mogao potrošiti na obrazovanje. Nama je Haški sud bio tračak nade", kazao je Konaković.

Naglasio je da će u narednim danima razgovarati sa čelnicima Naše stranke o ovom slučaju.

"Uglavnom, sjest ćemo s Našom strankom i razgovarati o svemu ovome. Ivana Marić se izvinila i ja kao Bošnjak prihvatam njeno izvinjenje. Mislim da nije nacionalista i ovo je više pokazatelj njenih sposobnosti, analitičkih. Ako bude kandidatkinja Naše stranke, razgovarat ćemo s našim kolegama", zaključio je Konaković.

Poruke predstavnika ove stranke s današnje konferencije u Sarajevu pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije