Konaković najavio nove krivične prijave za izborne krađe u TK: "Pojavljuju se i imena članova NiP-a"

5
Radiosarajevo.ba
Konaković najavio nove krivične prijave za izborne krađe u TK: "Pojavljuju se i imena članova NiP-a"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, najavio je nove krivične prijave za izborne krađe u Tuzlanskom kantonu, sa, kako kaže, jasnim i neoborivim dokazima.

"Senad Alić - Šiljo imao je u Sapni 2.076 od 2.114 glasova koje je osvojila PDA, 98,2 posto.
Na većini biračkih mjesta imao je 100 posto glasova", kaže Konaković.

Na istim biračkim mjestima 100 posto glasova imali su i neki kandidati sa lista ostalih stranaka što, kako tvrdi Konaković, govori o dogovoru članova biračkih odbora da kradu zajedno i prekroje izbornu volju građana.

Elmedin Konaković komentirao sastanak sa HDZ-om: "Novo poglavlje koje zaustavlja odlazak ljudi"

Elmedin Konaković komentirao sastanak sa HDZ-om: "Novo poglavlje koje zaustavlja odlazak ljudi"

"U Banovićima su krali suptilnije, nisu dopisivali 100 posto, dopisivali su 80-90 posto glasova pojedincima, uglavnom su se imena kandidata kojim se dopisuje ponavljala. Najgore je, pogađate, u Živinicama! Desetine biračkih mjesta na kojim su formirane grupe za zajedničku krađu. Tačno se prepoznaju, Hodžini, Smajini, Šiljini, Azmirovi, Mešini…", navodi Konaković.

Kazao je da se pojavljuju i neka imena članova iz njegove stranke.

"To su oni "kvalitetni" kadrovi sa velikim brojem glasova. Oni koji danas otimaju Vladu TK u svoje ruke. Na nekoliko mjesta u TK pojavljuju se i imena članova NiP-a, tražiću da se oni ispitaju i pregledaju prvi.

Ako se utvrde malverzacije, isključićemo ih iz stranke i tražiti maksimalne kazne. Šaljem poruku svim članovima biračkih odbora da su predviđene kazne zatvora do pet godina, za one za one koji su organizovali i učestvovali u izbornim prevarama", potcrtao je Konaković.

Elmedin Konaković: Blizu smo dogovora oko koncepta formiranja parlamentarne većine

Elmedin Konaković: Blizu smo dogovora oko koncepta formiranja parlamentarne većine

Najavio je da će Tužilaštvu prijaviti i članove opštinskih izbornih komisija koje su kreirale "ovakav koruptivan ambijent". 

"Ko ima vremena nek' posjeti stranicu izbori.ba, pogleda rezultate za Skupštinu TK po biračkim mjestima i vidi na stotine dokaza o brutalnoj izbornoj krađi. Ovu borbu vodimo do kraja. Budućnost ove zemlje i naše djece u njoj nikad nećemo prepustiti u ruke lopova, političkih mešetara i tajkuna.

Obratićemo se i svim relevantnim međunarodnim institucijama. Hitno djelovanje očekujemo od visokog predstavnika", zaključio je Konaković.

Uputićemo dodatne prijavu za izbornu krađu u Tuzlanskom kantonu, sa jasnim i neoborivim dokazima. Senad Alić - Šiljo...

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Thursday, November 10, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije