Konaković: Ministarstvo vanjskih poslova će zaštititi institucije naše zemlje na međunarodnoj sceni

4
Fena
Konaković: Ministarstvo vanjskih poslova će zaštititi institucije naše zemlje na međunarodnoj sceni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković objavio je danas, 13. augusta, na svom facebook profilu da će ministarstvo na čijem je čelu u punom kapacitetu zaštiti institucije Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni i na ispravan način informisati o procesima koji se dešavaju.

Njegova objava uslijedila je nakon što su ambasadori i generalni konzuli BiH iz reda srpskog naroda uputili otvoreno pismo podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku zbog, kako tvrde, skandalozne odluke Tužilaštva BiH da podigne optužnicu protiv njega.

"Radili smo naporno i u kratkom roku vratili u fokus donosilaca važnih odluka našu domovinu i dešavanja u njoj. Ne postoji pojedinac, ambasador, konzul, uposlenik u DKP mreži koji može narušiti naš koncept djelovanja i umanjiti snagu istine koju svakodnevno promičemo u direktnoj komunikaciji", naveo je Konaković.

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

Dodao je da se Ministarstvu vanjskih poslova u međunarodnim krugovima opet vjeruje, te da naši stavovi i poruke dolaze vrlo brzo do onih koji odlučuju.

"Ambasadorima, konzulima i uposlenicima u DKP mreži poručujem da svoju energiju ulože u procese koji će ljudima u BiH poboljšati uslove života, dovesti investitore i turiste, promovisati vrijednosti i prilike u našoj domovini. Takav će koncept zadržati ljude u našoj zemlji, u svim njenim dijelovima. Sve drugo je gubljenje vremena i energije jer MVP neće dozvoliti neistine o našoj zemlji na međunarodnoj sceni. To je nekad moglo", napisao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije