Konaković: KCUS se ponaša bahato, Izetbegović se nikad nije pojavila u Skupštini KS

Radiosarajevo.ba
Konaković: KCUS se ponaša bahato, Izetbegović se nikad nije pojavila u Skupštini KS
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elemedin Konaković predsjedavajući Skupštine KS

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković tokom današnje sjednice ponovo je kritizirao direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović i odnos ove ustanove prema svom osnivaču, ali i prema pacijentima.

Konaković se osvrnuo na rad KCUS-a razmatrajući tačku dnevnog reda Program rada i finansijski plan KCUS-a za 2019. godinu. Ovom prilikom istakao je kako se KCUS ponaša bahato, a da se direktorica nije pojavili niti jednom u Skupštini KS.

“Idu ti menadžerski potezi. Ponašaju se bahato. Oni bi da smanje obim i posla i da treći dan prijema pacijenata na KUM prebace Općoj bolnici, a s druge strane bi da im se poveća tranša uplata. Pacijenti nam idu u Zenicu i Tuzlu zbog zdravstvenih usluga, a oni se hvale ostvarenim uštedama novca na plakatima. Otišli su još neki ljekari, stigle su mi ozbiljne informacije da nema ljudi specijalista na Ortopediji. Ko će nam operisati djecu? Hvale se operacijama koje na KCUS-u rade ljekari iz Slovenije. Imamo neke od najboljih doktora na Balkanu, ali ne mogu raditi gore Napustilo ih je devet ljekara od kojih su neki nezamjenljivi specijalisti i takve operacije više nema ko da radi”, kazao je Konaković.

Podsjetio je i kako je postoji Zaključak Skupštine KS kojim se od KCUS-a traži da se parking kod Pionirske doline u Sarajevu vrati na upotrebu, ali da KCUS nije ništa uradio.

“Mi ćemo radi ljudskosti podržati ovaj finansijski plan kako ne bismo opstruisali rad ove ustanove zbog pacijenata”, rekao je Konaković.

Program rada i finansijski plan KCUS-a za 2019. godinu je na kraju velikom većinom glasova i usvojen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije