Aljoša Čampara prijeti "da će skočiti s JAT-ovog nebodera u Sarajevu"

E. H.
Aljoša Čampara prijeti "da će skočiti s JAT-ovog nebodera u Sarajevu"
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Skupština Kantona Sarajevo

Nakon što je u Skupštini KS usvojen Prijedlog zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo nastavljena je rasprava u kojoj učestvuju poslanici iz Kluba SDA i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković.

Do “prepirke” je došlo na sjelu sjednice na kojoj poslanici postavljaju pitanja Vladi KS. Nakon nekoliko postavljenih pitanja iz Kluba SDA su negodovali da je Vlada KS zadužila ministricu pravde u Kantonu Sarajevo Lejlu Brčić, dok su iz SDA očekivali da na pitanja odgovara Srđan Mandić, ministar komunalne privrede KS.

Nakon više replika i prigovora, Aljoša Čampara je izjavio da će “skočiti s tornja, ali ne Avazovog, već JAT-ovog”, ukoliko predsjedavajući Konaković nađe i jedan primjer u historiji rada Skupštine KS da na pitanja iz jednog resora odgovara ministar iz drugog.

Elmedin Konaković - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Elmedin Konaković

Predsjedavajući Konaković je odgovorio da ima svjedok koji bi to mogli potvrditi, ali da “neće to sad raditi jer se boji da kolega Čampara zaista ne ode i ne skoči s JAT-ovog tornja”.

Zastupnik Zvonko Marić nadovezao se na "prijetnje" kolege Čampare, te poručio da se on "ne treba ograničavati činjenicom da JAT-ov toranje više ne postoji u Sarajevu". 

Dodao je da poručuje kolegi Čampari da "slobodno odabere Avazov toranj". 

Nepotrebno je naglašavati da je ova rasprava izazvala smijeh u skupštinskim redovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije