Konaković: Evo zašto nas žele smijeniti po svaku cijenu

Radiosarajevo.ba
Konaković: Evo zašto nas žele smijeniti po svaku cijenu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjednik Skupštine KS i stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković na svom kazao je kako je prošle sedmice sa radom počela grupa za izradu Zakona o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju.

„Za nekoliko sedmica imaćemo draft tog Zakona koji smo najavili. Ono što je još interesantnije, u petak je Vlada KS imenovala timove za izradu seta propisa kojim se kladionice u Kantonu Sarajevo koje su u blizini obrazovnih, vjerskih i još nekih objekata uklanjaju trajno. Od početka su nas upozoravali da ne čačkamo kladionice. Timovi su imenovani u petak u 10h, u 11h je trojka objavila da ruši šestorku. Slučajnost?“, zapitao se Konaković.

Konaković: Komšić je odigrao ključnu ulogu, Izetbegović će platiti ceh!

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković poručuje u intervjuu za Radiosarajevo.ba nakon što je danas potpisan sporazum o formiranju vlasti koji su postigli lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Savez za bolju budućnost (SBB) da Vlada Kantona Sarajevo neće šaptom pasti i da će biti potrebna procedura od najmanje dva do tri mjeseca da bi se to eventualno dogodilo.


Podsjetimo, na jučerašnjem sastanku lidera SDA, SBB-a i DF-a dogovoreno je uspostavljanje vlasti na svim nivoima, uključujući i Kanton Sarajevo.

Aktualnu većinu u Skupštini Kantona Sarajevo čine stranke Narod i Pravda (6 zastupnika), Naše stranke (4 zastupnika), SBB-a (5 Zastupnika), DF-a (3 zastupnika), SDP (3 Zastupnika) uz dva nezavisna zastupnika te jednom zastupnicom NBL-a.

Za smjenu Vlade KS potrebno je prikupiti 18 potpisa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije