Željko Komšić reagirao na prozivke u bh. javnosti da je “izdajnik”

Radiosarajevo.ba
Željko Komšić reagirao na prozivke u bh. javnosti da je “izdajnik”
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Žestoke reakcije na sporazum o formiranju vlasti koji su u petak postigli lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Savez za bolju budućnost (SBB) ne jenjavaju ni u subotu.

Piše: F. V. 

Mreže 'gore'. Pristižu razni komentari, prave se karikature... Posebno je na udaru kritika predsjednik Demokratske fronte i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Optužbe se kreću u rasponu od izdaje glasača do izdaje građanske Bosne i Hercegovine... 

Konaković: Komšić je odigrao ključnu ulogu, Izetbegović će platiti ceh!

Komšić poručio koalicionim partnerima: Nijedna opozicija pa ni kantonalna, nije kraj

Potaknuti takvim reakcijama, pitali smo Željka Komšića kako komentira kritike koje su upućene na njegov račun? 

U prvoj izjavi za medije nakon žestokih kritika, Komšić je jasan: 

''Interesantno je da imaju istu retoriku kao HDZ. Dok se mi na dnevnoj osnovi borimo za ovu zemlju i jednakost svih u njoj oni su spremni da Kanton Sarajevo predaju Zukorliću (Muamer, poslanik Skupštine Srbije i bivši muftija sandžački) na upravljanje. Dok mi tražimo multietničko Sarajevo, i to ne samo na nivou izjava, nego i na praktičnom nivou (imenovanje Marija Nenadića na poziciju premijera Kantona Sarajevo), i dok SDA pristaje na to, oni nas optužuju za navodnu izdaju! Ako je to izdaja, ja sam ponosan “izdajnik”!'', kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije