Konaković: Dogovor je postignut, ovo je ozbiljna politička priča

F. Z.
Konaković: Dogovor je postignut, ovo je ozbiljna politička priča
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković
Prvi čovjek stranke Narod i pravda Elmedin Konaković potvrdio je za Radiosarajevo.ba ono o čemu se danas govorilo u medijima.

Predstavnici stranaka A-SDA, Narod i pravda, Nezavisni blok i PDA postigli su dogovor o zajedničkom nastupu na svim nivoima vlasti gdje to bude moguće.

"Dogovor je postignut, on treba biti samo verificiran u centralama stranaka. Ovo su uradile delegacije i on sada samo treba da prođe organe stranaka i rukovodstava. Raspoloženje je takvo da su ljudi vrlo nezadovoljni rezultatima ovih izbora, većina nije željela da ostane stanje kakvo jeste, a očigledno je da je bilo i tih izbornih manipulacija.

Mi smo odlučni da nastupamo u ovom bloku zajedno, a posebno na federalnom i državnom nivou. Već imamo vrlo relevantnu poziciju. Imamo 13 federalnih zastupnika po ovim rezultatima CIK-a, možda još jedna kompenzacija i to je već jedna ozbiljna politička priča koja iza sebe oko 140.000 glasača", rekao je Konaković za Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije