Konaković bez dlake na jeziku: 'Zvizdić mi je rekao da je Dodik i u Mostaru prigovarao...'

10
Radiosarajevo.ba
Konaković bez dlake na jeziku: 'Zvizdić mi je rekao da je Dodik i u Mostaru prigovarao...'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković na sjednici Vijeća ministara BiH, 3. oktobar 2023.

Šteta je što gubimo vrijeme, što još jednom zakon iz 14 prioriteta nije bio na dnevnom redu, a koji bi bio jako važan u izvještaju o Bosni i HercegoviniH.

To je nakon sjednice Vijeće ministara BiH rekao Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, naglašavajući  da neki zakoni opet nisu bili na dnevnom redu, ali da će biti uporni i da će oni koji sve blokiraju morati javnosti objasniti neke stvari.

Šef bh. diplmatije je kazao da je sjednica bila korektna.

Racija upala u urede Al Jazeere: Izraelska policija zaplijenila opremu

Racija upala u urede Al Jazeere: Izraelska policija zaplijenila opremu

"Usvojili smo 15-20 materijala. Važan materijal je o isticanju zastave EU i usklađivanja s evropskom regulativom, tržištu i slično. Ne znam šta nam svima donose uslovljavanja i ultimatumi. Mislili smo da toga neće biti. Bojim se da će nas ultimatumi udaljiti od boljeg života građana BiH. Apelujem da Dodik i ostali političari to ne rade", dodao je Konaković.

Naravno, jedno od pitanja je bilo i komunikacija s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

"Mislim da Dodik ima i problem u kojem je neinformisan. Čuo sam od kolege Denisa Zvizdića da je u Mostaru prigovarao na procese u Vijeću ministara koji nisu tačni. Čovjek sam komunikacije, ali reagujem kada neko pretjera, kako prema meni, tako prema državi BiH", podvukao je Konaković, koji je naglasio da će javnost ukosoro biti informirana o šest milijardi eura iz Europske unije za Zapadni Balkan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije