Konačno stigao snijeg: Padavina će biti danima, objavljena prognoza za vikend

1
Radiosarajevo.ba
Konačno stigao snijeg: Padavina će biti danima, objavljena prognoza za vikend
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Širom zemlje pada snijeg ili susnježica, u nizinama pada i kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -6; Ivan-sedlo -1; Livno i Sarajevo 0; Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1; Banja Luka, Bihać i Gradačac 2; Doboj i Tuzla 3; Bijeljina 4; Mostar i Trebinje 5 i Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940Pa, za 4hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Širom zemlje će padati susnježica ili snijeg, s tim što će u nizima padati i kiša. Postepen prestanak padavina u noći na subotu.

Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Temperatura zraka između 0 i 2 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je loša. Kiša i snijeg, uz sjeverno strujanje i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće izraženije tegobe kod meteoropata i hroničnih bolesnika, ponajviše astmatičara i osoba sa ishemijskim bolestima. Preporučljivo je umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti. Opšta slika djelimično će se popraviti tokom noći.

Objavljena je prognoza za vikend i prvi dan nove radne sedmice: 

U subotu, 09.01.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Nove padavine od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U nedjelju, 10.01.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 10 do 20 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima jaki udari vjetra su mogući na jugu i istoku Hercegovine. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C.

U ponedjeljak, 11.01.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 10 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije