Komunalci u BiH traže veću plaću za 100 maraka i najavljuju štrajk

8
Radiosarajevo.ba
Komunalci u BiH traže veću plaću za 100 maraka i najavljuju štrajk
Foto: KJKP Rad / Nepropisno parkiranje

Samostalni sindikat radnika komunalne privrede u Federaciji Bosne i Hercegovine, Kantonalni odbor Sarajevo na današnjoj sjednici odlučio je zakazati protest radnika komunalne privrede 29. februara ispred zgrade Vlade KS.

"Kantonalni odbor Sarajevo otpočeo je pregovore oko potpisivanja novog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama radnika i poslodavaca u oblasti komunalne privrede u Kantonu Sarajevo, obzirom da je važeći Kolektivni ugovor istekao 31.12.2023.godine.

Vlada Kantona Sarajevo i Pregovarački tim Vlade Kantona Sarajevo nemaju sluha prema radnicima komunalne privrede te ne žele udovoljiti zahtjevima Sindikata da se povećaju plaće komunalih radnika za 100 maraka.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Kantonalni odbor će svim sredstvima braniti interese svojih članova, te se zakazuje protest radnika komunalne privrede u četvrtak 29. februara 2024. godine sa početkom u 5 minuta do 12 sati ispred zgrade Vlade KS.

Kantonalni odbor Sarajevo donio je odluke o daljnjim koracima i to pokretanje tužbi, podnošenje inspekcijskih prijava prema firmama koje su prekršile zakonske obaveze, organizovanje štrajka upozorenja i generalnog štrajka na nivou svih komunalnih preduzeća u Kantonu Sarajevo", navodi se u saopćenju Kantonalni odbor Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije