Službena posjeta / Komšić u Briselu: Zadovoljan sam sastancima i atmosferom

30. 09. 2020. u 16:55:00 Anadolija

Shares: 72

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je nakon sastanaka članova kolektivnog šefa države s najvišim zvaničnicima Evropske unije u Briselu iskazao zadovoljstvo.

Kao posljednji govornik na konferenciji za medije, Komšić je potvrdio prethodne izjave kolega Šefika Džaferovića i Milorada Dodika.

"Zadovoljan sam današnjim danom. Sastanci su bili zaista dobri, posebno ovaj s komesarom Varhelyijem (evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Oliver Varhelyi, op.a.) gdje smo više išli u detalje, neke konkretnije stvari", rekao je Komšić.

On je kazao da je ono što su čuli od predsjednika Evropskog parlamenta (David-Maria Sassoli) i komesara Borella (evropski komesar za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Joseph Borell) potvrda onoga o čemu su razgovarali na prethodnim sastancima.

"Moram reći da sam zadovoljan i sastancima i atmosferom koja je vladala na sastancima", rekao je Komšić na kraju kratkog obraćanja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)