Komšić traži odgovornost Vijeća ministara zbog konfuzije u vezi nabavki vakcina

Radiosarajevo.ba
Komšić traži odgovornost Vijeća ministara zbog konfuzije u vezi nabavki vakcina
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić/Arhiva

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju i ministricu civilnih poslova BiH Ankicu Gudeljević da građanima pojasne konfuziju u vezi sa nabavkom vakcina putem COVAX i EU mehanizma.

Potpuno neusaglašeni stavovi predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministarstva civilnih poslova, pri čemu predsjedavajući tvrdi da će građani BiH dobiti vakcine u rokovima koji su planirani i za građane Evropske unije, a iz ministarstva civilnih poslova tvrde da uopće ne mogu potvrditi nikakav datum prijema, upućuju na potpunu konfuziju i neodgovornost, a poznato je da je u zemljama EU imunizacija već počela“, ističe Komšić.

„U potpunosti neprihvatljivo to da se ministrica Gudeljević (HDZ BiH) uopće ne osjeća pozvanim baviti se svojim poslom, pa građani o procesu nabavki vakcina tek dobijaju šture informacije od PR-a ministarstva civilinih poslova, a iz istog ministarstva još u septembru prošle godine saopštavali da će BiH među prvim zemljama dobiti vakcinu za COVID 19“, rekao je Komšić.

Komšić je naveo da će na sljedećoj sjednici Predsjedništva BiH predložiti da Predsjedništvo BiH pozove na odgovornost Vijeće ministara i ministarstvo civilnih poslova kao i da podnesu cjelovitu informaciju o procesu nabavki vakcina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije