BiH / Komšić: Program reformi ne ide sutra u Brisel

05. 12. 2019. u 16:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je za Radiosarajevo.ba da sutra u sjedište NATO-a u Briselu neće biti upućen Program reformi Bosne i Hercegovine, a kako su ranije najavili pojedini mediji. 

Piše: F. V.

Mediji su podsjetili da bi prema ranijem dogovoru koji je postiglo Predsjedništvo BiH dan nakon imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH trebao biti upućen navedeni dokument u Brisel. 

No, Komšić danas precizira. 

"Ne ide sutra dokument nego kada bude potvrđeno Vijeće ministara BiH. Takva je odluka Predsjedništva BiH. Standardna greška – ne čitaju", rekao je Komšić. 

Iz Predsjedništva BiH je 19. novembra, podsjetimo, saopćeno da će Program reformi Bosne i Hercegovine biti dostavljen Brisel "u roku od jednog dana nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH". 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA