Komšić primio predstavnike Udruženja generala BiH: "Očuvati sve državne institucije"

2
Radiosarajevo.ba
Komšić primio predstavnike Udruženja generala BiH: "Očuvati sve državne institucije"
Foto: Radiosarajevo / Komšić razgovarao sa generalima

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je predstavnike Udruženja generalna Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali Rizvo Pleh, predsjednik Udruženja generalna BiH, Nedzad Ajnadžić, zamjenik Udruženja generalna BiH, Sadik Klinić, sekretar Udruženja generalna BiH, te Ismet Alija, Džemal Merdan, članovi Upravnog odbora.

Predstavnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine dali su punu podršku presudi Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Kovačević" smatrajući je izuzetnom važnom za našu zemlju.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Komšić je istakao da presuda uspostavlja novi standard i donju crtu ispod koje se ne smije ići u svim budućim razgovorima i pregovorima oko izmjena Ustava i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Posebno je istaknuto da presuda ima za cilj izmjenu kompletne paradigme u političkom sistemu Bosne i Hercegovine na način da ga se usklađuje sa evropskim standardima, koji su neophodan uslov za pristupanje Evropskoj uniji.

Osim toga, predstavnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine su iskazali svoju zabrinutost inertnošću međunarodne zajednice u smislu da je konstantno prisutno povlađivanje antidržavnim politikama čiji su nositelji Milorad Dodik i Dragan Čović, putem kojih se nastoji isporučiti suverenitet Bosne i Hercegovine prema susjednoj Hrvatskoj i Srbiji.

Zajednički je ocijenjeno da je u sadašnjem političkom trenutku veoma važno očuvati sve državne institucije i njihovi nesmetan rad i pored najavljenih blokada i opstrukcija, koje dolaze iz bh. entiteta Republika Srpska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije