Komšić: Paintball i guranje glave u pijesak neće zaustaviti agresore koji su spremni na nove zločine

27
Radiosarajevo.ba
Komšić: Paintball i guranje glave u pijesak neće zaustaviti agresore koji su spremni na nove zločine
Foto: Privatni album / Željko Komšić

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oštro je reagirao na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je na obilježavanju Dana sjećanja na 700.000 žrtava ustaškog zločina u koncentracionom logoru Јasenovac u Donjoj Gradini, kazao da će Srbija i Republika Srpska biti jedna država.

Na ovo je reagirao Željko Komšić, čiju reakciju prenosimo u cijelosti:

"Milorad Dodik nije rekao ništa novo, on nastavlja po starom, ka konačnom cilju a danas je vrlo otvoreno rekao da je cilj da dio Bosne i Hercegovine pripoji Srbiji.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

To mi znamo, to je jedan od ciljeva koji agresor nije uspio da realizira, ali vidimo da se od toga cilja ne odustaje. Vrijeđanje žrtava genocida samo potvrđuje da su takvi spremni na nove zločine. Ono što je novo, to jeste novi momenat, je pokušaj ministra vanjskih poslova BiH da ućutka sve one koji imaju namjeru da se suprotstave Dodiku i onima koji stoje iza njega. Taktika guranja glave u pijesak i nametanje uvjerenja da će problem nestati, ako se dovoljno dugo pravimo da ne postoji je pogubna! Bojim se da paintball takmičenje ne može riješiti ovu situaciju!", kazao je Željko Komšić.

Podsjetimo, Dodik je danas u Donjoj Gradini, između ostalog, govorio o srpskom ujedinjenju.

"Ovdje smo mi iz RS i Srbije jer pripadamo jednom narodu, jednog dana ćemo bit jedna država. Niko nas neće spriječiti u tome jer je to naše pravo i naša historija. Prošli vijek je vijek srpskog stradanja, a ovaj je vijek srpskog ujedinjenja", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije