Vučić hvalio Dodika pa poručio: "Ne razumiju da kada Srbinu dozlogrdi, onda više nema povratka"

16
Radiosarajevo.ba
Vučić hvalio Dodika pa poručio: "Ne razumiju da kada Srbinu dozlogrdi, onda više nema povratka"
Foto: Ringier / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na obilježavanju Dana sjećanja na 700.000 žrtava ustaškog zločina u koncentracionom logoru Јasenovac koje se održava u Donjoj Gradini.

Vučić se zahvalio predsjedniku bh. entiteta RS što devet godina zajednički obilježavaju "stradanje svog naroda, praznike i bitne datum iz istorije".

"To je važno. Jer nisam beogradski Srbin niti je moj otac bosanski Srbin. Obojica smo Srbi jednako onako kao i drugi pripadnici našeg naroda koji su samo Srbi ma odakle da su. Mi smo jedinstven narod i neće nam niko moći to oduzeti niti promjeniti. Više od 200 godina pokušavaju i nisu uspjeli", rekao je Vučić.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Istakao je kako se dosta toga promijenilo u njihovom donosu prema zbivanjima.

“Promijenila se emocija našeg naroda. Ne mogu da prihvate da mi Srbi uvijek budemo dežurni krivci i odgovorni za sve, da budemo oni koji nemaju nikakva prava i da su političari budućnosti samo kada se usaglase sa samouništenjem. A, ukoliko bi da urade nešto za svoj narod, onda pripadaju politici prošlosti i onima kojima je mjesto na smetljištu istorije.

Danas Srbi gotovo jedinstveno umiju da reaguju na svaku vrstu pritiska koji dolaze spolja. Oni ne razumiju da kada Srbiju dozlogrdi, više nema povratka. Da Srbin ni jaram ni zulum neće da trpi. Da Srbin samo hoće da bude svoj na svome i ništa više od toga", rekao je Vučić.

Dodik ponovo prijeti: "RS i Srbija će biti država, neka nas Bošnjaci i Hrvati ostave na miru"

Dodik ponovo prijeti: "RS i Srbija će biti država, neka nas Bošnjaci i Hrvati ostave na miru"

Naveo je kako su se rukovodstvo Srbije i entiteta RS dogovorili da u Donjoj Gradini izgrade memorijalni centar, ali i u Beogradu, kako bi svi znali šta se dešavalo u Jasenovcu.

Istakao je kako mir treba sačuvati jer je bilo previše ratova i poručio da će se "Srbija uvijek držati međunarodnog prava".

"Ne smijemo dozvoliti da na ikada dijela na bosanske, hrvatske, onakve ili ovakve Srbe. Živjela Srbija, RS i ne zaboravimo nikada na žrtve Jasenovca", poručio je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije