Komšić: Opasno se nadati da će stranci zaustaviti Dodika!

13
Radiosarajevo.ba
Komšić: Opasno se nadati da će stranci zaustaviti Dodika!
Foto: Arhiv / Željko Komšić i Milorad Dodik

Opasno se nadati da će stranci zaustaviti Dodika, ne postoji nijedan razlog da nade polažemo u to, kazao je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba član Predsjedništva BiH Željko Komšić, nakon nastavka secesionističkih prijetnji i udara na insitutcije države BiH u režiji „reformiranog“ lidera bh. entiteta RS, Milorada Dodika.

Podsjetimo, Dodikova izjava da pokušava „ubijediti Hrvate da sa Srbima jednokratno napuste institucije Bosne i Hercegovine“, s pravom je izazvala broje reakcije.

U izjavi za portal Radiosarajevo.ba, Komšić kaže da će Dodik nastaviti da vrši pritisak u ovom smjeru, i da će „ispostavljati sve veće i veće zahtjeve“. 

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

„Napokon i ovo je jedna vrsta ucjene i isključivo je vezana za pitanje državne imovine. Ako mu se ne popusti na državnoj imovini, on će kao pozvati na povlačenje iz državnih institucija! Na kraju, možda bi ga trebalo i pustiti da to pokuša - a uspjeti neće - pa da razbijemo više tu famu oko njegovih jeftinih “pokeraskih trikova”“, istakao je Komšić.

Uvjeren je da Dodik svojom agresijom, zapravo, prikriva vrlo teško stanje u bh. entitetu RS.

„Dodik trenutno nema način da tim ljudima, koji bi se navodno povukli, obezbijedi elementarnu životnu egistenciju! Mislim da se to sada neće desiti“, zaključio je Komšić. 

Iako je Dodik uložio mnogo truda da bh. javnost uspava i navikne na svoj narativ i političke ciljeve, najnovije secesionističke prijetnje i prijetnje udarima na institucije države, su krajnje alarmantne, te predstavljaju otvoreni poziv na destabilizaciju zemlje i prilika u regiji. 

Da ne otkrivam sve detalje, reći ću dio. Bosna i Hercegovina će funkcionisati samo dok u njenim strukturama sjede sva tri naroda. Pokušavam da ubijedim Hrvate da jednokratno napustimo institucije Bosne i Hercegovine“, naglasio je Dodik u intervjuu za beogradsku „Politiku“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije