Komšić o spaljivanju lutke s likom Martine Mlinarević: Danas lutke, sutra živi ljudi

Radiosarajevo.ba
Komšić o spaljivanju lutke s likom Martine Mlinarević: Danas lutke, sutra živi ljudi

Nakon sastanka s liderima SDA i SBB-a – Bakirom Izetbegovićem i Fahrudinom Radončićem – prvi čovjek DF-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prokomentirao je spaljivanje lutke s likom Martine Mlinarević, književnice i ambasadorice BiH u Češkoj. To se desilo u utorak navečer na karnevalu u Mostaru.

"Spaljivali su lutku i s mojim likom i to pravdali karnevalskom atmosferom. No, jasna je poruka koja se time šalje. To je retrogradno, nema opravdanja da je riječ o šali i sarkazmu. To je poruka ne samo Martini Mlinarević nego i meni i svima koji ne misle kao oni. Ipak, možda je i dobro da se to desilo, da vidimo s kim imamo posla. Danas su to lutke, a sutra živi ljudi", upitao je Komšić.

Mostar: Lutka Martine Mlinarević završila na lomači

"Bukača Huzurpator" spaljena je u Mostaru posljednjeg dana karnevala.Lutka imenovana Bukača Huzurpator, koja neodoljivo podsjeća na književnicu i veleposlanicu BiH u Češkoj Martinu Mlinarević, spaljena je u utorak navečer u Mostaru. Završna svečanost karnevala održana je u naselju Centar 2, a organizacijski odbor karnevala je prije spaljivanja lutke obrazložio kako je glavni krivac za ovogodišnje nedaće optužena Bukača Huzurpator.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije