"Bukača Huzurpator" / Mostar: Lutka Martine Mlinarević završila na lomači

25. 02. 2020. u 21:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 212

"Bukača Huzurpator" spaljena je u Mostaru posljednjeg dana karnevala.
Lutka imenovana Bukača Huzurpator, koja neodoljivo podsjeća na književnicu i veleposlanicu BiH u Češkoj Martinu Mlinarević, spaljena je u utorak navečer u Mostaru.

Lutka Martine Mlinarević završila na lomači - undefinedFoto: Bljesak.info: Lutka Martine Mlinarević završila na lomači

Završna svečanost karnevala održana je u naselju Centar 2, a organizacijski odbor karnevala je prije spaljivanja lutke obrazložio kako je glavni krivac za ovogodišnje nedaće optužena Bukača Huzurpator.

Predsjednik mostarskog karnevala Božidar Puljić istaknuo je kako ovo nije spaljivanje lika i djela Martine Mlinarević kao osobe već pojave koja je vezana za nju. Inače, organizatori ističu da već 20 godina održavaju karnevalsku tradiciju spaljivanja lika na lomači koji se proglasi krivim za svako zlo tijekom godine, javlja Jabuka.tv

Lutka Martine Mlinarević završila na lomači - undefinedFoto: Bljesak.info: Lutka Martine Mlinarević završila na lomači

Ovo je inicijalna ideja praktički Univerziteta u Banja Luci, Univerziteta u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru, koji su prvi osudili čin njezinog postavljanja za veleposlanicu pored toga što nema fakultetsku diplomu. Mi smo to kasnije uobličili u ovome liku, koji je sadržajan u njezina dva djela Bukača i Huzur. Dakle Bukača Huzurpator, objasnio je Puljić.

KOMENTARI (6)