Komšić o odluci Schmidta: Pobjeda bosanskog političkog faktora

16
Radiosarajevo.ba
Komšić o odluci Schmidta: Pobjeda bosanskog političkog faktora
Print Screen / Željko Komšić i Christian Schmidt

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt kazao je danas da će Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) dobiti 12,5 miliona KM. 

Ovu odluku pozdravio je Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ova odluka u konačnici predstavlja pobjedu bosanskog političkog faktora odnosno zdravih političkih opcija koje su sa međunarodnim partnerima igrale konstruktivnu ulogu u tokom duge političke borbe za održavanje izbora koje je HDZ nastojao blokirati.

Jedinstvena akcija "Bingo za bebe" se nastavlja – 0% marže na hranu za bebe

Jedinstvena akcija "Bingo za bebe" se nastavlja – 0% marže na hranu za bebe

Važno je što se nije pristalo na političke ucjene gdje se blokadom izbornog procesa nastojalo izdejstvovati antievropsko rješenje na štetu građana Bosne i Hercegovine.

Održavanje oktobarskih izbora prilika je da državni politički faktor demokratskim i legalnim putem nadjača politike ucjena i blokada, kako u budućnosti ne bi imali slične probleme", navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, nakon današnjeg sastanka u OHR-u, visoki predsjednika kazao je da novac koji je jučer usvojilo Vijeće ministara BiH nije dovoljan za održavanje izbora.

"Nakon što sam provjerio, zaključio sam da je dobra, ali ne dovoljno dobra. Nakon što sam jutros prikupio detaljne informacje, na zajedničkom stastanku, sasvim je jasno da planirana sredstva nisu dovoljna. Budući da finansiranje izbora koji su predviđeni 2. oktobra, još nije obezbjeđeno, potrebno je hitno osigurati da se izbori održe na vrijeme", kazao je Schmidt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije