Komšić o Kordićevoj izjavi: Kultura zatvaranja očiju nije pomogla, imamo iste naivce u Sarajevu

14
Radiosarajevo.ba
Komšić o Kordićevoj izjavi: Kultura zatvaranja očiju nije pomogla, imamo iste naivce u Sarajevu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na snimak u kojem ratni zločinac Dario Kordić govori kako je sve što je uradio tokom rata vrijedilo zatvora i kako bi sve opet isto ponovio. 

Reakciju Željka Komšića prenosimo u cijelosti:

"Kordićeva izjava, sama po sebi je strašna, i zapravo govori još nešto gore i dublje od onoga što smo nekada i sami sebi voljni i sposobni priznati!

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Naime, iako više nema niti JNA, niti Miloševića, Tuđmana, zatvoren je Dretelj, Heliodrom, Omarska, itd., nema neprijateljskih vojnih jedinica kako na granicama BiH a nema ih ni u BiH, govotovo sve je ostalo isto smislu odnosa i planova.

Isti planovi, iste prijetnje, iste izjave, isto ponašanje međunarodne zajednice, isti naivci u Sarajevu.
Nije pomogao niti Washingtonski sporazum, nije pomogao Dayton, nije pomogao Haag ni njegova tužilaštva i sudovi! Zločinci su spremni da ponove svoje zločine u ime svojih naroda, ideja, velikodržavnih planova, u ime samog zla.

Milioni i milioni dolara, maraka, eura, potroseni su na instaliranje 'lažne političke korektnosti', na nove 'Yutele', potrošenih na 'kulturu zatvaranja očiju i prešušivanja istine', sa nadom da će se sve samo od sebe riješiti. Ništa nije dalo rezultata!

Protiv Daria Kordića podnesena krivična prijava

Protiv Daria Kordića podnesena krivična prijava

Kordić i 'Kordići' bi sve ponovo, isto. I svaku bi sekundu potrošili na isti način. I dalje ne shvatamo u čemu je zapravo suština problema. Sve dok ovakvi ljudi bivaju slavljeni kao rehabilitovani nacionalni heroji, ne više od samog Čovića, HDZ-a, Bradare, Vlaisavljevića, nego i od 'običnog' puka (isto važi za sve ostale zločince i sve ostale pučane), moramo se pomiriti sa tim da je zlo među nama. Sve što je do sada urađeno na eliminaciji tog zla, nije dalo rezultat. Ili ga možda nismo ni tražili, lažući i sebe i druge", poručio je danas Komšić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije