Komšić o Dodikovim izjavama: Nadam se da će međunarodna zajednica reagirati

15
Radiosarajevo.ba
Komšić o Dodikovim izjavama: Nadam se da će međunarodna zajednica reagirati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da se nada da će međunarodna zajednica osuditi posljednje špekulacije Milorada Dodika o nezavisnosti Republike Srpske.

Komšić je reagirao na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da treba ubrzati miran razlaz u BiH i da vjeruje da će brzo doći to vrijeme, te ocijenio da bi Republika Srpska kao nezavisna država sigurno imala bolji standard, prenosi Fena.

Dodik je istakao da ne vjeruje u budućnost postojanja BiH, te naglasio da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države.

- Poruke od strane gospodina Dodika o proglašenju nezavisnosti entiteta RS i formiranju paraentiteta takozvane Herceg Bosne, u suprotnosti su sa Dejtonskim sporazumom, te značajno narušavaju mir i stabilnost u regionu. Nadam se da će predstavnici međunarodne zajednice u BiH osuditi takve najave, koje bih ovom prilikom nazvao i špekulacijama i bespotrebnim dizanjem tenzija, iako nisam siguran da se samo radi o špekulacijama i dizanju tenzija - rekao je Komšić za Fenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije