Komšić o Ahmetoviću: Najzaslužniji za raspravu o bitnim pitanjima za BiH

4
Radiosarajevo.ba
Komšić o Ahmetoviću: Najzaslužniji za raspravu o bitnim pitanjima za BiH
Foto: Facebook/Željko Komšić / Željko Komšić i Adis Ahmetović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na raspravu o BiH u njemačkom Bundestagu gdje su zatražene sankcije za Milorada Dodika i entitet RS.

Istakao je kako cijeni podršku Adisa Ahmetovića, zastupnika u Bundestagu bh. porijekla.

"Izuzetno cijenim podršku i zalaganje Adisa Ahmetovića, zastupnika u Bundestagu, te svih zastupnika socijaldemokrata i Zelenih.

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Pokretanje rasprave u Bundestagu o korištenju bonskih ovlasti značajan je doprinos u iznalaženju modaliteta za rješenje političke i sigurnosne krize u BiH koja je nastala uslijed blokada od strane upravo onih politika koje se služe neprimjerenim jezikom, te nacionalističkom i huškačkom retorikom.

Ahmetović je sigurno jedan od najzaslužnijih zastupnika u Bundestagu zbog čega se o bitnim pitanjima za Bosnu i Hercegovinu uopće i raspravljalo", napisao je Željko Komšić.

Ahmetović je u Bundestagu prije nekoliko dana imao i veoma emotivno obraćanje. O tome je kasnije govorio za naš portal.

"U Bundestagu se sat vremena danas govorilo o BiH. Zbog toga sam jako zahvalan mojim kolegama iz Zelenih, SPD-a, ali i CDU-a i CSU-a. Danas su svi jasno i glasno rekli zašto stoje iza BiH i kako stoje iza BiH. Šta znači to da stoje iz BiH? To nam je danas rekla naša ministrica za vanjsku politiku Annalena Baerbock - da Njemačka hoće provjeriti mogućnost da se ponovo uključi u EUFOR nakon što je 2012. napustila misiju.

To pokazuje da je Njemačka razumjela da su Zapadni Balkan, i specijalno BiH, jako bitni. Ne samo za Zapadni Balkan, već i Europu", kazao je Ahmetović u intervjuu za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije