Komšić: 'Nakon britanskih sankcija Schmidt ne treba oklijevati'

8
Radiosarajevo.ba
Komšić: 'Nakon britanskih sankcija Schmidt ne treba oklijevati'
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Velika Britanija je u ponedjeljak saopćila da je sankcionisala separatističkog lidera bosanskih Srba Milorada Dodika i predsjednicu bh. entiteta RS Željku Cvijanović zbog, kako je opisano, pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine.

Sankcije Dodiku i Željki Cvijanović, predsjednici entiteta RS, uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine, saopšteno je iz Vlade Velike Britanije.

Tim povodom reagirao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Kazao je da je to poruka visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu da ne oklijeva.

"Sankcije Velike Britanije Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović zbog pokušaja nezakonitog i antiustavnog otimanja državnih nadležnosti od strane entiteta RS, jasna su poruka koja govori šta vlasti Velike Britanije misle o antidržavnim aktivnostima političara iz RS.

To je ujedno i jasna poruka Visokom predstavniku u BiH Christianu Schmiditu da nimalo ne oklijeva i da antiustavne zakone koji podrivaju državu, odmah stavi van snage", naveo je Komšić u reakciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije