!/ Komšić: Milanoviću se može vjerovati da je čovjek sa crne liste SAD partner Hrvatske...

17. 01. 2022. u 19:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas se u Vatikanu sastao sa papom Franjoj, vrhovnim poglavarom Katoličke crkve.

Oglasio se zatim na društvenim mrežama povodom izjava Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske, o tome da je "Dodik partner Hrvatske" i poslao jasnu poruku.

"Jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene Izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive Bosne i Hercegovine, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika.

Nešto poput toga vodi u sigurnu dezintegraciju države Bosne i Hercegovine. Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja.

Kada Milanović govori o čovjeku sa crne liste State Departmenta kao partneru Hrvatske u Bosni i Hercegovini, u tome mu se nažalost može vjerovati", poručio je Komšić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)