Komšić i Nikšić za Radiosarajevo.ba: Nije trebao biti sastanak Bh. bloka već kafa

E. Halimić
Komšić i Nikšić za Radiosarajevo.ba: Nije trebao biti sastanak Bh. bloka već kafa
FOTO: Screenshot / Kojović, Nikšić i Komšić

Otkazivanje za danas najavljenog sastanka lidera Bh. bloka podiglo je mnoga pitanja o zajedničkom funkcioniranju SDP-a, DF-a i Naše stranke.

Međutim i uprkos najavama medija, predsjednik DF-a Željko Komšić za portal Radiosarajevo.ba kazao je da današnji susret nije uopće trebao biti sastanak.

„Kakav sastanak? To je trebala biti 15-minutna kafa nas trojice. Pretenciozno je naše kafenisanje zvati sastankom Bh. bloka. Za otkazivanje pitajte onog ko je to najavio kao sastanak“, naglasio je Komšić.

Sličnog mišljenja je i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, koji je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da je sastanak ipak otkazan.

„Ma nije ni trebao biti neki spektakularni sastanak. To je trebala biti kafa predsjednika stranaka koje čine Bh. blok. Međutim Željko Komšić ima protokolarnih obaveza, a ja moram u Tuzlu zbog privatnih obaveza, istakao je Nikšić.

Ovim povodom pokušali smo kontaktirati i lidera Naše stranke, Predraga Kojovića koji ipak nije bio raspoložen za davanje izjave.

Podsjećamo da je Kojović ranije za agenciju Fena kazao da će to biti radni sastanak i da će zaključke, ako ih bude, učesnici saopćiti po završetku.

Inače, Bh. blok čine Demokratska fronta, Socijaldemokratska partija BiH i Naša stranka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije