Radončić predviđa raspad Bh. bloka i navija za koaliciju DF i SDA

Radiosarajevo.ba
Radončić predviđa raspad Bh. bloka i navija za koaliciju DF i SDA
Arhiv / Fahrudin Radončić

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić izjavio je povodom najavljenog sastanka „Bh. bloka“ da će se ta koalicija raspasti i „da je to tigar od papira“.

On je za N1 naveo da „navija“ da se desi dogovor SDA i DF.

„Ja sam im rekao nakon razgovora sa SDA, koji su bili korektni, da nije napravljena nikakva koalicija. Nisam siguran da SBB treba da bude dio vladajuće većine. Ja navijam da se desi koalicija DF i SDA. Mislim da DF želi u vlast i da će ući u vlast“, rekao je Radončić.

Na pitanje šta ako DF odbije ulazak u vlast, lider SBB je naveo da je ova stranka prejaka politička partija sa izvanrednim rezultatima da bi bili nečija rezervna opcija.

„Mislim da je to završena priča da SDA i DF idu zajedno, da će se sutra raspasti Bh. blok (SDP, DF i Naša stranka), da je to „tigar od papira“ i mislim da je to dobra stvar. Neka DF pokaže svoj kapacitet, to je pozitivna stranka i nemam neke primedbe na njih. Pustimo da se oni između sebe dogovore“, dodao je lider SBB-a, dodajući da „ne vidi da Vlada KS pokazuje neke manjkavosti“.

Stranke koje čine Bh. blok sastat će se sutra (četvrtak), potvrdio je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Bez više detalja, on je kazao da će to biti radni sastanak i da će zaključke, ako ih bude, učesnici saopćiti po završetku. 

Osim Naše stranke, Bh. blok čine Demokratska fronta i Socijaldemokratska partija BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije