Veliki gubitak: Komšić i Džaferović uputili poruke nakon smrti Mustafe Nadarevića

0
Radiosarajevo.ba
Veliki gubitak: Komšić i Džaferović uputili poruke nakon smrti Mustafe Nadarevića
Foto: Radiosarajevo.ba / Komšić, Nadarević, Džaferović

Nakon smrti velikog bh. glumca i čovjeka Mustafe Nadarevića, stižnu brojne emotivne poruke, kako njegovih kolega tako i fanova.

Telegrame sućuti porodici ovog velikana uputili su i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić.

"Sa tugom sam primio vijest o smrti velikana bosanskohercegovačkog glumišta Mustafe Nadarevića. Porodici i prijateljima upućujem izraze iskrenog saučešća.

Mustafa Nadarević je ostavio trajan trag u našoj kulturi, kroz svoje pozorišne, filmske i televizijske uloge. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za bosanskohercegovačku kulturu", napisao je Džaferović.

Saučešće povodom smrti Mustafe Nadarevića uputio je i Komšić.

"Odlazak Mustafe Nadarevića veliki je gubitak za našu kulturu i umjetnost uopće. Tokom svoje karijere ostavio je neizbrisiv trag u pozorišnoj i filmskoj umjetnosti. Njegovo djelo ostat će trajna kulturna baština Bosne i Hercegovine ali i cijele regije. Porodici, prijateljima i radnim kolegama upućujem izraze iskrenog saučešća", saopćeno je iz Komšićevog kabineta.

Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini. Ova vijest jučer je rastužila cijeli region.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije