Podgorica / Komšić i Džaferović na večeri sa Milom Đukanovićem

27. 11. 2021. u 21:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Podgorici je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, na radnoj večeri ugostio Željka Komšića i Šefika Džaferovića, članove predsjedništva BiH.

Njih dvojica su danas u glavnom gradu Crne Gore prisustvovala na panelu o temi "Moć perspektive: Zašto je članstvo u EU i dalje važno na zapadnom Balkanu".

Christian Thimonier, ambasador Francuske u Crnoj Gori tokom održavanja Balkanskog integracijskog foruma u Podgorici kazao je da "bez francuske akcije vjerovatno ne bi bilo današnje BiH".

No, na ovu izjavu reagirao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Ambasadore ja se dobro sjećam tog vremena i činjenica jeste da je Francuska bila ključna, SAD nisu htjele da krenu intervenciju bez Francuske, ali to je bilo ambasadore, to je nekad bilo", odgovorio je Komšić.

Sa druge strane, Džaferović je za vrijeme svog odbraćanja podvukao kako se Međunarodna zajednica mora više angažovati na deblokadi rada institucija Bosne i Hercegovine.

Nisu poznate teme sastanka na radnoj večeri Đukanovića sa Komšićem i Džaferovićem.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)