Komšić: Dodikova avantura je besmislena, vrijeđa, pa ga Vučić smiri

15
AA
Komšić: Dodikova avantura je besmislena, vrijeđa, pa ga Vučić smiri
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić smatra kako sastanak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i političara iz bh. entiteta Republika Srpska s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, nije ništa novo i što se nije vidjelo ranije.

"Ništa novo, već smo bezbroj puta imali priliku da to vidimo. Dodikova avantura je besmislena. Dodik pritisne opoziciju pa svi zajedno odu. Koliko sam vidio, sad su to ipak bili odvojeni susreti s Vučićem. On tamo dođe, ciči, pišti, vrijeđa sve ovdje u BiH, Vučić to polako smiruje, pokušava da hendla situaciju, Dodik promijeni mišljenje i sad će tražiti način kako da se vrati nekim aktivnostima koje su bile redovne, pa čak i njegovom poslu u Predsjedništvu BiH", pojasnio je Komšić.

Kako je kazao, nije to ništa što nije bilo očekivano.

"Nažalost, već treću godinu mandata Dodika u Predsjedništvu gledamo isti scenarij po ko zna koji put. Nadam se da je i posljednji", dodao je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije