Džaferović i Komšić danas će razgovarati sa Schmidtom

11
Radiosarajevo.ba
Džaferović i Komšić danas će razgovarati sa Schmidtom
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Christian Schmidt je službeno novi visoki predstavnik u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primit će visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta.

Podsjetimo, povodom stupanja na dužnost novoimenovanog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Schmidta, sinoć je održan prijem u Sarajevu.

Schmidt je, između ostalog, poručio da dolazi kao prijatelj građana BiH, a da novu dužnost preuzima riješen da pomogne ljudima, naročito onima koji žele ostati u Bosni i Hercegovini i izgraditi ovu zemlju.

"Sve dok 70 posto mladih ljudi želi napustiti zemlju, dok nacionalistički interesi imaju prednost nad općim dobrom, ima još puno toga što treba ovdje uraditi. Za vas, za mene i za sve oni koji u ovoj zemlji imaju odgovornost, bez obzira da li vrše javnu funkciju ili druge. Ono što je ovoj zemlji potrebno je jednostavno - stabilnost, sigurnost, vladavina prava i funkcionalna država. BiH mora biti vraćena na političku agendu međunarodne zajednice i Evropske unije", bile su neke od poruka novoimenovanog visokog predstavnika.

Schmidt je došao u Bosnu i Hercegovinu 30. jula. Prvo je posjetio Mostar, a dan kasnije i Sarajevo gdje se susreo s gradonačelnicom Benjaminom Karić i američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

Od jučer je i zvanično novoimenovani visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini nakon što je od Valentina Inzka simbolično preuzeo zbirku svih akata Ureda visokog predstavnika (OHR).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije