Christian Schmidt: Ova zemlja i njena djeca zaslužuju da imaju bolju budućnost

3
Radiosarajevo.ba
Christian Schmidt: Ova zemlja i njena djeca zaslužuju da imaju bolju budućnost
Print Screen / Schmidt na prijemu u Zemaljskom muzeju

Christian Schmidt je od danas zvanično novi visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, nakon što je u Sarajevu od Valentina Inzka simbolično primio zbirku svih akata OHR-a. 

Večeras je u Zemaljskom muzeju organizovan prijem u povodu dolaska novog visokog predstavnika, a prisutnima su se, osim njega, obratili i bivši visoki predstavnik Valentin Inzko, državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke Miguel Berger i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Dolazim kao prijatelj građana BiH, preuzimam dužnost čvrsto riješen da pomognem ljudima, naročito želim pomoći svima onima koji žele da ostanu ovdje i izgrade ovu zemlju.

Christian Schmidt - prijem u Zemaljskom muzeju - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Christian Schmidt - prijem u Zemaljskom muzeju

Ja sam od mnogo ljudi dobio dosta pisama i pomislio sam 'bilo bi divno da imam čarobni štapić'. Ne želim obećati nešto što je nemoguće. Uvjeravam vas da ću povući svoje veze i utjecaj da ova zemlja i njena djeca imaju dobru budućnost i da se njihove nade u bolje sutra ispune. To je ono što građani ove zemlje zaslužuju. Zahvaljum se svima vama koji ste tu i radite na tome da svima bude bolje. Sve dok 70 posto mladih želi napustiti zemlju ima još mnogo toga što ovdje trebam uraditi", poručio je između ostalog Schmidt.

Planirano je da se Schmidt sutra sastane sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Schmidt je u BiH došao 30. jula. Prvo je posjetio Mostar, a dan poslije Sarajevo, gdje se susreo s gradonačelnicom glavnog grada BiH Benjaminom Karić i američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije