Komšić: Dodik ne voli Sarajevo, smetaju mu i džamije na slikama!

7
Radiosarajevo.ba
Komšić: Dodik ne voli Sarajevo, smetaju mu i džamije na slikama!
FOTO: Arhiv / Željko Komšić

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu kojeg je dao za N1 govorio je, uz ostalo, i odnosima unutar kolektivnog šefa države.

Na upit u kakvim su odnosima članovi Predsjedništva BiH otišli u Sloveniju, Komšić kaže da su "odnosi standardni, ništa novo i posebno".

Mišljenja / Komšić: Dodik i Čović bi mogli blokirati održavanje izbora

"Nekada izgleda mirnije, nekada ljuće. Komunikacija je na nivou profesionalnog, na nivou privatnog ne vjerujem da bi bio problem između nas – da treba nekome nešto privatno pomoći, ali jasno je da se politički razlikujemo kao nebo i zemlja. Dodik rijetko dolazi, za razliku od bivših saziva Predsjedništva, pa ste stigli i ljudski razgovarati od privatnih do velikih političkih tema, na iskren ili neiskren način, zavisi kakva je ko osoba. Toga sa Dodikom nema. On ne voli Sarajevo blago rečeno, ne voli da boravi tu. Njemu je ovo sve iritantno, smetaju mu i ove umjetničke slike gdje su džamije i tako dalje…", naveo je Komšić.

Kako je naveo, što se tiče posla – ide to na način svako zastupa svoju politiku, da se na kraju krajeva, odluke se ipak donesu konsenzusom.

Podsjetimo, Komšić je rekao da je poručio visokom predstavniku Valentinu Inzku da povuče potez kada je u pitanju zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini.

U intervjuu za N1 Komšić je, također, istakao da je Dragan Čović miljenik Johanna Sattlera, šefa Delegacije EU. Komšić je istakao i to da vjeruje da će ponovo pobijediti Čovića na izborima ukoliko se kandiduje 2022. godine. Izrazio je i sumnju da će izbora biti, jer kako sada stvari stoje, vjeruje da će ih Čović i Dodik blokirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije